Från barnsben har jag haft en kärlek och passion för barnafödande.
När jag sedan fick höra talas om doulor och deras stöttning i att skapa en så positiv förlossningsupplevelse som möjligt insåg jag att detta ville jag göra:

Att få stötta blivande mödrar i ett av deras viktigaste ögonblick.

Doula Sara 

Jag har ibland gått under smeknamnet Ingenjörs doula då jag varvar mina uppdrag med att vara senior projektledare inom it. Jag ser att i allt den standalisering, processer och struktuer som införs överallt är det på ett ställe som det inte hör hemma och det är i livets första och sista skede. 

Som födande är ingen förlossning den ena lik. varken för olika kvinnor eller för samma kvinna. Yttre omständigheter, bäbisen, graviditeten, psykiska så väl som fysiska hälsan spelar roll. Jag vill att med min kunskap, mitt lungt och förmåga att läsa av situationer och rummethjälpa till att ge trygghet och stabilitet för Dig som föder och dess partner. 

Sara Ingvarsson heter jag och jag tror att genom att använda en doula, förlossningscoach, får ni chansen att få verka i nuet utan att behöva tänka på omgivningen. Genom att har med er en person som känner er och vet vad ni önskar. Med mig får ni en levnadsglad, intuitiv och positiv doula som är nyfiken på att lära känna er och på så sätt hittar de styrkor och glädjeämnen som vi använder för att skapa ett flöde av oxytocin "må bra-hormonet". Jag vet att genom trygghet och tro skapas de bästa förutsättningarna för er att möta ert barn för första gången.

Utbildning 

År 2015 utbildade jag mig till doula via förlossningsgruppens och har sedan dess haft äran att närvara vid ett antal födslar, med ensamstående mammor, med par och genom duo-dolandet, dvs två doulor som tar hand om dig.

Jag är sedan några år tillbaka en stolt medlem av FörlossningsGruppen där jag har många erfarna och kloka kollegor som stötta och backar upp varandra när vi så behöver. 

Önskar ni ha med en doula på er förlossning, eller är nyfiken på vad det innebär, träffar jag er gärna för ett förutsättningslöst möte. Önskar ni att på bästa sätt förbereda er inför förlossningen erbjuder jag även förberedande förlossningssamtal. Jag är verksam i Göteborg, Borås och Varbergs med omnejd, är ODIS-certifierad, utbildad Aktiv Baby-instruktör samt Rebozzo.

Ser framemot att få vara med på Din Förlossning! 

FörlossningsGruppen har sedan 2010 specialiserat sig på att stötta blivande föräldrar genom att erbjuda doula och förlossningsförberedelse, och har sedan 2012 både grund- och vidareutbildningar för doulor.

Våra doulor och förlossningspedagoger har stor erfarenhet av förlossningar och är utbildade i att ge stöd och information till Dig som ska föda och Din partner under graviditet, förlossning och den närmaste tiden efter. 

Vårt mål är att hjälpa Er att få en förlossning som speglas av lugn, trygghet och tillit. En förlossning som Ni kan minnas med glädje! 

Läs mer på förlossnignsgruppen.se

Kontakt

Verksam inom göteborg, borås och varberg med omnejd. 

Akut doula 

Jag kan i mån av tid hjälpa till med akuta uppdrag där ni behöver stöd direkt.

Ring eller skicka ett sms så svarar jag så snart jag kan 

Copyright © All Rights Reserved